Te zanimajo računalniki, programiranje, igre, virtualna resničnost? Bi rad spoznal, kako stvari delujejo? Si želiš tudi sam_a ustvariti svoj računalniški program ali igro? Na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani bomo letos izpeljali že 17. Poletno šolo FRI za mlade, ki imajo željo po učenju novih računalniških znanj.

5-dnevne delavnice Poletne šole FRI bodo pokrivale različna področja računalništva in informatike, izvedene pa bodo v začetku poletnih počitnic, v tednu med 1. in 5. julijem, vsak dan od 9.00 do 15.00 na Fakulteti za računalništvo in informatiko, Večna pot 113, 1000 Ljubljana.

Letos je kar 5 delavnic poletne šole primernih za dijake:


– OD INTERNETA STVARI DO DRONOV na kateri se boste lahko naučili osnov programiranja v programskem jeziku Arduino in znanje uporabili za sestavo vremenske postaje in spoznali, kako uporabiti računalnike za vodenje dronov.
VR – NAVIDEZNA RESNIČNOST na kateri se boste lahko spoznali s preprostimi orodji za izdelavo videoiger v virtualni resničnosti v programskem okolju Unity za očala Meta Quest 3.
PROGRAMIRANJE V VIŠJI PRESTAVI na kateri boste reševali probleme in naloge s tekmovanj iz programiranja in se naučili novih metod reševanja problemov.
OSNOVE PROGRAMIRANJA V PYTHONU na kateri boste spoznali osnove programskega jezika python.
3D MODELIRANJE Z ORODJEM BLENDER na Kateri boste spoznali osnove izdelave 3D modelov in končnih upodobitev in izdelali svoje projekte.

Več informacij in prijavnico najdete na povezavi.


Vabljeni k prijavi na Poletno šolo FRI!

(Visited 46 times, 1 visits today)
Dostopnost