»Krompirjeve« počitnice so letos za dijake, ki sodelujejo v projektu Erasmus+ Campus Stellae for Europe, minile v spoznavanju naravnih in kulturnih znamenitosti Portugalske. Čas od 24. do 30.10. je pet dijakov v spremstvu dveh profesoric preživelo v idiličnem obmorskem mestecu na skrajnem J Portugalske, v Olhau. V družbi Španskih, Romunskih in Portugalskih vrstnikov so bili navdušeni nad naravnimi lepotami, odlično kulinariko, prijaznostjo gostiteljev in predvsem nad možnostjo druženja.

Glavni cilj mobilnosti na Portugalsko je bil pripraviti dijake na spomladansko osemdnevno romanje po poti Sv. Jakoba v Španiji. Zato smo opravili 10km »poskusno« romanje po delu portugalske poti in pri tem upoštevali nasvete prekaljenega romarja, ki je z nami delil izkušnje s svojega 8000km romanja.

Obisk solin in kopel v mrtvem morju je bilo posebno doživetje, ki pa ga je nadkrilil skok med valove Atlantika. Vreme ne bi moglo biti bolj naklonjeno. Doživetje je bilo res edinstveno.

Članom ekipe Erasmus+ se odpirajo in širijo obzorja, spletajo se nova prijateljstva in krepijo jezikovne in socialne spretnosti. Spomin na srednješolske dni ob takih priložnostih tako ne bi mogel biti lepši.

(Visited 108 times, 1 visits today)
Dostopnost