Select Page

  • Projekt Erasmus +, poklicno izobraževanje in usposabljanje dijakov
  • – 24. 6. 2019, Sevilla, Španija
  • Usposabljanja se je udeležilo 16 dijakov iz programov tehnik mehatronike in elektrotehnik in 4 spremljajoči učitelji.
  • Naslov programa: Instalacija samozadostne solarne hiše, Self-Sufficient Solar House Installation
  • Šola, s katero smo sodelovali: SAFA Nuestra Señora de los Reyes, Sevilla
  • Spremljevalni projekt: eTwinning – Dom je tam, kjer je moje srce, Home Is Where My Heart is

 

Dijake je poleg čudovitega okolja, sončnega bogastva, slastne hrane in temperamentnih Špank in Špancev, navdušila predvsem zelo dobra organizacija dela.

Delo je bilo odlično načrtovano; zajemalo je dnevne priprave, teorijo in prakso na delovnem mestu ter sprotno evalvacijo. Naučili so se postaviti samozadostni solarni sistem, delali so v timu, dnevno so vidno napredovali v teoretičnem in v praktičnem znanju.

 

Razvijali so poklicne in številne druge zmožnosti, kar je razvidno tudi iz ECVET potrdil, ki so jih prejeli in ki vrednotijo njihov napredek na naslednjih področjih: prisotnost in točnost, predanost in navdušenje, urejenost, znanje in strokovne spretnosti ter kvaliteta in hitrost dela.

 

Dijaki so v spremljajočem eTwinning projektu v interakciji s španskimi dijaki in dijakinjami iz Granade spoznali tudi različne vidike dežele, od zgodovine, geografije, kulturne dediščine, naravnih virov ipd. do politike in življenjskega stila mladih ter v živo srečali svoje vrstnike in projektne partnerje v Granadi.

Glede na Erasmus+ evalvacijo, na eTwinning evalvacijo in predvsem glede na njihove neposredne opise doživetij, je projekt dosegel zastavljene cilje.

 

Še odgovor na naslov projeka, da, teorija in praksa sta bili dobro povezani in prav to je omogočilo uspešno delo.

 

Mirja Mrovlje

 

 

 

 

 

 

(Visited 363 times, 1 visits today)
Dostopnost