SŠTS je letos drugič zapored sodelovala v Goodyearovi kampanji Pozor(!)ni za okolje, ki je s sodelovanjem več kot 16.000 dijakov iz 33 srednjih šol že prerasla v nacionalno gibanje za zmanjševanje ogljičnega odtisa.

Naši dijaki so bili ponovno zelo uspešni in so postali zmagovalci kampanje 2015/2016 za “najboljši EKOfilm in vsestransko inovativnost.”

Okoljske aktivnosti smo predstavili v EKOpraktiku, knjigi, kateri je vsaka od sedelujočih šol dodala svoj list in ki je tako postala vir idej in aktivnosti za zmanjševanje ogljičnega odtisa, hkrati pa potrdilo, da je slovenskim dijakom mar za okolje in da so za to tudi pripravljeni kaj storiti.

Zbiranje EKO obljub na informativnem dnevu šole        Kdo bo zmagovalec tekmovanja v ravnanju z OEEO

Zbiranje EKO obljub na informativnem dnevu šole              Kdo bo zmagovalec tekmovanja v ravnanju z OEEO?

Posebno pozornost smo letos posvetili ravnanju z električnimi in elektronskimi odpadki. Učitelji tujih jezikov smo sestavili gradivo o ravnanju z OEEO, predvsem o ravnanju z računalniki, mobilnimi telefoni, sijalkami in baterijami. Ker je gradivo v angleščini, smo ga obravnavali v desetih oddelkih pri pouku tujega jezika, za konec pa smo organizirali še šolsko tekmovanje v ravnanju z OEEO, ki se ga je udeležilo 32 dijakov. Zmagal je Uroš Kastelic iz ET 4B oddelka.

Zmagovalni EKO film_pozorni za okolje.si            Podelitev nagrade Pozorni za okolje 2015-2016

Zmagovalni EKO-film                                                       Podelitev nagrade Pozorni za okolje 2015/2016

EKO ambasadorji, dijaki prvih letnikov programa tehnik mehatronike: Luka Firujkić,  Matic Gorše, David Lah, Matija Lakner, Jaka Lovišček Stojanović, Luka Torkar, Miha Zevnik

Mentorice: Špela Grum, Karin Mezgec, Mirja Mrovlje, Polona Petrovčič, Natascha Slemenjak Podobnik

Spletne povezave:

  • Zmagovalni EKO-film, #OhraniZemljo:

http://www.pozornizaokolje.si/eko-filmi/srednja-sola-tehniskih-strok-siska

Mirja Mrovlje

(Visited 914 times, 1 visits today)
Dostopnost